Torna l'Andana...i també la pilota valenciana!!



L'Associació l'Andana organitzarà un taller de pilota valenciana i una partida de raspall, entre xiquets de la nova escola municipal de pilota valenciana, el dia 29 d'agost per a donar a conèixer i promocionar aquest esport. Els assistents aprendran des de les diferents formes de colpejar la pilota fins a les distintes modalitats de joc que existeixen: l'Escala i Corda, la Galotxa, el Raspall... una jornada de reivindicació, tradició i esport amb denominació d'origen.

El joc de la pilota valenciana estarà present, un any més, a les festes patronals i populars de Puçol. El diumenge 29 d'agost hi haurà un taller de pilota valenciana a les 11 del matí al carrer Castelló, organitzat per l'Associació l'Andana. El taller està ideat per a persones de totes les edats ja que tant xiquets/es com majors podran participar en aquesta activitat. Entre altres coses, s’explicarà a tots/es els/les assistents com funciona la forma de puntuar en pilota, així com els distints tipus de pilotes que s’utilitzen, etc.

Però amb el taller no acabarà la jornada, a les 12 hi haurà una partida de raspall al carrer Castelló. Aquesta partida es jugarà entre els xiquets que ja formen part de la nova escola de pilota. Escola de pilota que s’acaba de crear i que a octubre començarà una nova temporada de mà de l’Associació l’Andana, ja que s’ha arribat a un acord entre aquesta, l’Ajuntament i el club de pilota valenciana de Puçol, per a que l’Andana siga l’encarregada de gestionar i dirigir la formació i les tasques del dia a dia de l’escola municipal de pilota valenciana.

És per això que des de l’associació esperem que us animeu i us acosteu al taller i a la partida perquè la Pilota Valenciana és l'esport per excel·lència del poble valencià, una pràctica tradicional i autòctona, que es remunta al segle XIV, amb característiques particulars i úniques que la diferencien clarament de qualsevol altre joc de pilota del món. Es tracta d'un esport que els nostres avantpassats van tindre molt present i que a Puçol i a molts altres pobles del País Valencià malauradament ja no es practica tant.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada